The united states of Amerika, 


MAART 2020

De reis was geboekt. De tickets waren in de pocket. Ik kan je vertellen dat ik ONTZETTEND zin had in deze reis. Met de hele familie: Oma, tante, nichtjes, oom, broer en zus zouden we gaan. Ik zou een Room en Oom New York editie kunnen maken! Nadat we familie tijd hadden gehad in Amerika zouden mijn broertje, zusje en ik de hele bende achter ons laten en onze eigen roadtrip door Amerika maken. Een en al goede bonding zouden we hebben en de VETSTE plekken zouden we zien. 

 

Je wordt bedankt Corona. 

Terug lezen hoe leuk ik het heb gehad in Amerika in 2019 hielp ook niet echt mee.


Juni 2019

Washington DC & New York

Ik ben nu ongeveer ander halve dag in Nederland en mijn Jetlag is nog steeds erg aanwezig. Misschien had ik niet meteen naar het festival in de stad moeten gaan. Nouja, het was het waard.

Lees meer »

Colombia

Het was tijd voor de verplichte dag. Ik heb het overleefd. Ik ben met mijn vader mee geweest naar zijn presentatie. Ik heb het niet alleen overleefd, maar ook nog eens leuk gehad, wat een wereldschokkend nieuws. Misschien nog wel erger... Ik heb vandaag ook wat dingen geleerd, shit. Ik heb de exposities en presentaties nog zo hard proberen te ontwijken... 

Lees meer »

Orlando Universal studio´s

Ik heb werkelijk geen idee waarom, maar mooie auto´s zijn hier een terugkomend ding in mijn vakantie. Nadat we van Indiana langs Atlanta vlogen en aankwamen in Orland, gingen we onze huurauto ophalen. Het leek alsof we door een auto museum stonden. Ik grapte richting de duurst uitziende auto: 'Die zou wel voor ons zijn'. De verhuurder die voor ons liep stopte en zei: 'You could if you want to'. Nog geen vijf minuten later reden we weg in een Mustang cabrio. 

Lees meer »

Guns & books

'Foto's zeggen meer dan duizend woorden'. Dat is wat ze zeggen, ik weet niet of het waar is. Foto's zeggen in ieder geval meer dan een luie blogster. 

Lees meer »

Jeff and Lisa

De dubbele jetlag kickt in en het Mexicaanse eten van het vliegveld ook. Ik was niet bepaald in de stemming, maar ik moest even leuk doen tegen de mensen bij wie we in huis mogen verblijven. 

Lees meer »

Indianapolis, Bloomington

 

Sinds wanneer is het klappen na het landen in een vliegtuig gestopt? Zijn mensen niet meer onder de indruk van een vliegend stuk metaal van ongeveer 200.000 kilo? Mensen zijn in ieder geval nog wel onder de indruk van de mensen in een vliegtuig die nog wel klappen. Nouja, onder de indruk, ik werd nogal raar aangestaard toen ik zenuwachtig aan het klappen was. 

 

Ik schaam me nergens voor. Ik ben gewoon blij na al die tijd weer veilig op de grond te staan. En wat voor een grond! Ik sta in Amerika. Land van de films, land van de dikke mensen en fastfood, land van de rednecks. 

Voor mijn gevoel was het of Nederlandse tijd 3 uur 's ochtends, of Vietnamese tijd 8 uur 's ochtends, dus het was tijd voor Mexicaans eten. 

 

Note to self: Zorg ervoor dat je bij geen enkele afhaal meer zegt: 'Doe mij maar wat jij zou nemen'. De jongen achter de balie begon met een heerlijke salade, maakte het beter door er goed gekruide kip aan toe te voegen en daarna ging het mis. Uiteindelijk zat ik een bak saus weg te drinken met een half slablaadje en twee verdwaalde stukjes kip. Ik ben bang dat het een uitdaging gaat worden dit gezegend goede lichaam te behouden. 

 

Ik ben zo benieuwd wat deze reis mij aan ervaringen gaat geven. Het vliegen van een derde wereldland naar het land dat zichzelf: 'the greatest country in the world' noemt, kan niet anders dan interessant zijn.