Orlando Universal studio´s

Gepubliceerd op 28 mei 2019 om 18:00

Ik heb werkelijk geen idee waarom, maar mooie auto´s zijn hier een terugkomend ding in mijn vakantie. Nadat we van Indiana langs Atlanta vlogen en aankwamen in Orland, gingen we onze huurauto ophalen. Het leek alsof we door een auto museum stonden. Ik grapte richting de duurst uitziende auto: 'Die zou wel voor ons zijn'. De verhuurder die voor ons liep stopte en zei: 'You could if you want to'. Nog geen vijf minuten later reden we weg in een Mustang cabrio. 

 

Ik wil niet stoer doen hoor, maar... Nah, wie hou ik voor de gek? Ik wil zeker wel stoer doen. 

Universal studio's 

 

Orlando is zo'n rare plek. Deze hele stad bestaat gewoon uit pretparken. Je hebt hier natuurlijk de bekende Universal studio's en Disneyworld, maar nog ontelbaar meer als: Sealife, Legoland en ontelbare waterparken. Dat laatste is best logisch aangezien het hier gewoon 39 graden is. Naast de parken zie je nog winkels en ontelbare hotels en resorts, dat is Orlando zoals ik het tot nu toe heb gezien. 

 

Natuurlijk moesten we tenminste naar één park dus ik moest een belangrijk levensbepalende keuze maken. Ik heb er veel te lang over gedaan één te kiezen, maar Universal had de beste achtbanen dus uiteindelijk was daar mijn keuze op gebaseerd. 

Ik ben echt onder de indruk geweest van de kwaliteit van sommige acts in het park. Mag ook wel voor die prijs, maar alsnog. 

Er waren imitators van de Blues Brothers en hierin zong een vrouw onder begeleiding van een saxofoonspeler. Ik kan niks anders zeggen dan: kapot goed. Ik heb de show twee keer gezien en ik moet zeggen dat ik zo een derde keer zou gaan. Deze vrouw zong met zoveel gemak de moeilijkste noten weg, het was alsof ze dit wel vaker had gedaan. 

Er waren bouwvakkers die een drumact deden, ook erggg goed. 

Tenslotte hebben we een komedie show gezien over horror film-make-up. 

Het ging allemaal heel goed. Als normale mensen gingen we door het park en stonden we rustig in de rij. We zagen wat shows en aten wat eten dat zo duur was, dat je maar beter extreem langzaam moest slikken. Je kon gewoon proeven hoe je bankrekening daalde met elke hap. 

Toen moest ik me weer eens zo nodig opgeven voor Fear Factory. Met dit soort dingen komt de leukste kant in mij naar boven. 

We liepen een show binnen die al lang gaande was. Er waren in de show deelnemers met levende octopussen aan het gooien en schoten geweren op een groot doelwit waardoor er een enorme explosie ontstond. Amerika houd, zoals je misschien al wel door hebt, van nogal over de top zijn. Ik kon het niet laten en gaf me op als deelnemer voor de volgende show. 

Ik heb vier formulieren moeten invullen over hartziektes, visallergieën, gebroken lichaamsdelen en hoogtevrees voordat ik mee kon doen. Ik kreeg een harnas met allerlei haken eraan een wetsuit, let's go. Er werd een filmpje opgenomen waarin ik moest zeggen waarom ik ging winnen en er kwam een ingewikkelde uitleg over welke stunts we moesten doen. De uitleg heb ik niet helemaal meegekregen, want het werd uitgelegd door een jonge versie van de rock en de hulk in één dus je kan je voorstellen hoeveel ik daarvan meekreeg. 

Mijn tegenstanders waren: één meisje die ik sowieso ging verslaan, en vijf opgepompte sportschool jongens. 

De eerste ronde was: Zo lang mogelijk hangen aan een omgebogen stang op 15 meter hoogte van de grond aan een bungeejump touw. Ik moest dit winnen, de jongens zijn te zwaar om zichzelf zolang vast te houden en dat meisje is geen competitie.

Het begon zoals verwacht: het meisje viel binnen 10 seconde van de stang af en ik hing in een stabiele positie. Ik had het nog een uur kunnen volhouden!!! ALS mijn handen niet begonnen te zweten. Shit. De eerste ronde was voor mij alweer gelijk de laatste. Geen vuur schieten voor mij, je kan je wel voorstellen dat ik heel sportief reageerden toen de jongens nog geen 3 seconde later loslieten. 

 

Het interview dat ik daarna moest geven over wat er mis ging, verliep geheeld kalm en intellectueel (not).

Ik heb me vermaakt en ben chagrijnig op Amerikaanse televisie gekomen, dat is ook noemenswaardig. 

Kijk eens naar bovenstaande foto's. Ik heb duidelijk de eerste gemaakt en paps de tweede. Ik probeer hem te leren wat: 'Insta-waardig' is. Hij zal een snelle leerling moeten zijn, anders zijn al mijn vakantie foto in een lelijk kader. 

Het was een topdag. Universal studio kan ik afvinken van mijn lijstje. Ik heb ook een oplossing gevonden voor mijn foto probleem. Ik laat meisjes van mijn leeftijd met te veel make-up en waarschijnlijk een té gepolijste Instagram tegenwoordig mijn foto's maken. Zie hieronder het resultaat. 

 

Met in gedachten dat die bal op de achtergrond steeds draait en er om halve seconde een toerist langsloopt kunnen jullie stemmen: wat vind je van het kader? 

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.